• Trg srpskih dobrovoljaca 30, 23300 Kikinda
  • 0230 437 343
  • Trg srpskih dobrovoljaca 30, 23300 Kikinda
  • 0230 437 343

Održana obuka “Uloga i postupanje CSR u slučajevima prijave sumnje na seksualno zlostavljanje dece i prilikom kriznih intervencija”

Centar za podršku ženama je organizovao akreditovanu obuku “Uloga i postupanje CSR u slučajevima prijave sumnje na seksualno zlostavljanje dece i prilikom kriznih intervencija” u okviru projekta koji je podžan Core grantom regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan, koji implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) BiH, Center for Research and Policy Making (CRPM) Severna Makedonija i Institute for Democracy and Mediation (IDM) Albanija, a finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Obuka je održana u hotelu “Centar” u Novom Sadu 21. i 22. februara 2024. godine. . Na obuci su bili predstavnici Centra za socijalni rad iz Novog Sada, uključujući i odeljenje Beočin i Dečiju sigurnu kuću, Centra za socijalni rad iz Bečeja, Gerontološkog centra iz Vrbasa i Centra za podršku ženama.

Cilj obuke je prenošenje znanja i veština u radu koji se odnosi na procedure , tehnike i metode u zaštiti dece od seksualnog zlostavljanja, zloupotrebe i zanemarivanja.

Očekujemo da će nakon sprovedenog programa obuke stručni radnici u sistemu socijalne zaštite biti u potpunosti osposobljeni da vode stručni postupak; sarađuju sa drugim relevantnim institucijama; sprovode forenzički intervju; sačinjavaju stručni nalaz i mišljenje i usmerenu procenu; zastupaju interese maloletnog deteta na sudu, kao i da vrše procenu i upućuju na adekvatan psihoterapijski rad. Takođe, očekujemo i da će se povećati senzibilnost stručnjaka za rad sa ovom kategorijom korisnika

#SMARTBalkansProject