• Trg srpskih dobrovoljaca 30, 23300 Kikinda
  • 0230 437 343
  • Trg srpskih dobrovoljaca 30, 23300 Kikinda
  • 0230 437 343

Misija OEBS-a u Srbiji dodelila nagradu Ličnost godine Biljani Stepanov, direktorki Centra za podršku ženama

Misija OEBS-a u Srbiji dodelila nagradu Ličnost godine Biljani Stepanov, direktorki organizacije

Doprinos   Centra  za  podršku  ženama  u  oblasti  bezbednosti   žena  i  devojčica

 

Biljana Stepanov, direktorka Centra za podršku ženama, nagrađena je za doprinos u oblasti bezbednosti žena i devojčica u kontekstu obeležavanja dvadesetogodišnjice Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija: Žene, mir i bezbednost, 2020. godine. Između ostalog, Biljana je doprinela razvoju mreže organizacija civilnog društva za Rezoluciju 1325 SB UN, sa učešećem 23 organizacije civilnog društva, koja omogućava njihovo aktivno i obavešteno uključivanje u pitanja koja se tiču Rezolucije 1325 SB UN.

Misija OEBSA-a u Srbiji odala je priznanje dobitnicama nagrade Ličnost godine za 2020. na svečansti održanoj 17. decembra u Beogradu: Vladimiri Dorčovoj-Valtnerovoj, osnivačici i glavnoj urednici portala Storyteller iz Maglića i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu iz Požege.

Kako je priznanje Ličnost godine za 2020. godinu bilo odloženo usled COVID-19 pandemije, Misija OEBS-a u Srbiji ukazala je čast i prošlogodišnjim dobitnicama: Ivanki Jovanović, izvršnoj direktorki Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS), i Biljani Stepanov, direktorki Centra za podršku ženama iz Kikinde.

Ova nagrada odaje priznanje građanima Srbije koji su doprineli promociji vrednosti za koje se OEBS zalaže u zemlji – za nediskriminacija, zalaganje za ljudska prava, jednake mogućnosti i održive demokratske reforme, sa fokusom na poboljšanje života pojedinaca i zajednica.

 

Više o ovom događaju možete pročitati na Internet stranici Misije OEBS, na linku:

https://www.osce.org/sr/mission-to-serbia/508640